Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα τον Αριστοτέλη, στις 10-15 Ιουλίου σε Χαλκιδική και Αθήνα

 

 

 

4okiybsz

Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σας γνωρίζουν ότι από την 10-15 Ιουλίου του 2016,  έλάβε χώρα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.

Το εν λόγω Συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχε την επίσημη υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών ( International Federation of Philosophical Societies –F.I.S.P.).

Η λήξη των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τη Φιλοσοφία του Αριστοτέλη  έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών(Aula) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη την 15 Ιουλίου 2016 και στη συνέχεια στον εξωτερικό περίβολο της Σχολής.
Εκεί  έγινε η μεγάλη γιορτή των Σταγίρων και της Χαλκιδικής, με χορευτικά συγκροτήματα (το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού « Ο Κλειγένης» και το χορευτικό «Μικτό Χαλκιδικής– Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου» και το μουσικό συγκρότημα « Ιχνηλάτες της παράδοσης), και με δεξίωση για τους Συνέδρους από το Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη με εκλεκτά εδέσματα Αγιορείτικης μαγειρικής από τον Ιερομόναχο Ιωάσαφ.

Όλες οι Εκδηλώσεις του Συνεδρίου έγιναν, επ’ ευκαιρία των 2400 ετών από τη γέννηση του Φιλοσόφου, και σε συνάρτηση με το γεγονός της ανακήρυξης από την UNESCO του έτους 2016 ως έτους του Αριστοτέλους.

Πηγή Άρθρου:www.zougla.gr