Το Ιταλικό συγρότημα “PASSONS” στον Πολύγυρο

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου φιλοξένησε φέτος από 14 έως 19 Αυγούστου το χορευτικό συγκρότημα PASSONS από τo Udine της Ιταλίας.  στα πλαίσια της ανταπόδοσης της φιλοξενίας της εφηβικής μας ομάδας στο φεστιβάλ της Ιταλίας.

 Το ιταλικό συγκρότημα εμφανίστηκε το Σάββατο 14-8-2010 στον Ταξιάρχη και την Κυριακή 15-8-2010 στο Πανηγύρι στο εξωκκλήσι της Παναγιάς στα Βραστά. Την Δευτέρα 16-8-2010 οι ιταλοί μαζί με την εφηβική ομάδα του Λ.Ο.Π. έκαναν μία κοινή εμφάνιση στο προαύλειο χώρο του Δημαρχείου στον Πολύγυρο, ενώ τέλος την Τρίτη 17-8-2010 η παρουσία τους ολοκληρώθηκε με την κοινή μας εκδήλωση στην Παραλία των Καλυβών.

 Όλες τις μέρες που οι ιταλοί ήταν στον Πολύγυρο, φροντίσαμε να τους δείξουμε και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Έτσι επισκέφθηκαν την Βεργίνα και την Αρχαία Πέλλα όπου εντυπωσιάστηκαν με τα εκθέματα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, το σπήλαιο των Πετραλώνων αλλά και όλη τη Σιθωνία. Επίσης πραγματοποίησαν την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος και πήγαν για μπάνιο στη Βουρβουρού μαζί με τους δικούς μας χορευτές. Αποκορύφωμα της φιλοξενίας μας ήταν η ελληνική βραδιά που διοργανώσαμε για τους ιταλούς φίλους μας στο εξωκλήσι της Παναγίας στο Πολύγυρο, όπου με τη συνοδεία ρετσίνας και κόκα κόλας συσφίξαμε την ελληνοϊταλική φιλία. Ο αποχαιρετισμός ήταν δύσκολος για όλους μας, ενώ τα παιδιά έδωσαν υπόσχεση συνάντησης για το επόμενο καλοκαίρι. 

Τελειώνοντας ευχαριστούμε το Δήμο Πολυγύρου για τη βοήθειά του στην φιλοξενία των ιταλών, την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη-Βραστάμων για την παραχώρηση των φοιτητικών εστιών του Ταξιάρχη και όλους τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στα φεστιβάλ της Ιταλίας και της Αυστρίας για την βοήθειά τους κατά την παραμονή του ιταλικού συγκροτήματος στη χώρα μας. Τέλος ευχαριστούμε τη φιλόλογο και μέλος του Λ.Ο.Π. κ. Εύα Μακρή για την παρουσίαση και ξενάγηση που πραγματοποίησε για το ιταλικό γκρουπ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου και τον κ. Γ. Παπαδόπουλο που εκτελούσε χρέη μεταφραστή για όλο το διάστημα της παραμονής των ιταλών στον Πολύγυρο.