Συμμετοχή της Ομάδας Νέων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στις εκδηλώσεις “Ελευθέρια”στίς Σέρρες

Την Πέμπτη 30 & Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012  η Ομάδα Νέων του  Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου ταξίδεψε στις Σέρρες όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις με την επωνυμία «Ελευθερία» που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών, προσκεκλημένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ελαιώνα. 

Τα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου, μας συγκίνησαν με το επίπεδο της φιλοξενίας που μας παρείχαν και ελπίζουμε να την ανταποδώσουμε στο άμεσο μέλλον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε κεντρική πλατεία των Σερρών, όπου συμμετείχαν 10 χορευτικές ομάδες από τη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η ομάδα μας, υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου Δημήτρη Αραμπατζάκη, παρουσίασε με κέφι και ζωντάνια παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, θεωρήθηκε δε μακράν η καλύτερη χορευτική ομάδα από το φιλοθεάμον κοινό.

Το Σάββατο η Ομάδα Νέων του  Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το χωριό Ελαιώνας όπου οι φίλοι μας από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο μας ξενάγησαν στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο που είχαν μετατρέψει σε μουσείο. Κατά ευτυχή συγκυρία στο χωριό αυτό υπάρχουν οι «Έξι Βρύσες» και ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου (400 ετών περίπου) με πανέμορφα ψηφιδωτά, όπως ακριβώς κι εδώ στον Πολύγυρο.