“Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ” ΤΩΝ SPESIAL OLYMPICS ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια ο Πολύγυρος  υποδεχθηκε στις 16 Ιουνίου 2011 τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Η Φλόγα  έφτάσε στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Φλόγα της Ελπίδας  άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 και από εκεί  ξεκίνησε το ταξίδι της από τη μία άκρη στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.

Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης  κατέληξε την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι  μετέφεραν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα μνημεία πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα διανυκτέρευσε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, μπροστά στον Παρθενώνα, με τιμητική φρουρά, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα – Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.

Η Φλόγα της Ελπίδας  έφτασε στον Πολύγυρο, στην πλατεία των Έξι Βρύσεων, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011, στις 11.30 το πρωί.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε με τοπικούς χορούς της Χαλκιδικής η παιδική ομάδα του Λαογραφικού Όμίλου Πολυγύρου