Γιορτή παραδοσιακής κουζίνας Αρναίας

arnea-kouzina-traditional
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο 11 έως 13 Οκτωβρίου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής Αρναίας το Arnea Kouzina Traditional.

 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μαθήματα μαγειρικής, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος και οινογευσίες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν χορωδίες ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολβης,  και πραγματοποιήθηκαν παιδικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής, ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά, ελληνικά γλέντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής. Όλα μέσα σε ένα τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοινωνίας.

Το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area Kouzina στις αγορές του κόσμου αλλά και η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής οδήγησαν δεκάδες τοπικούς παραγωγούς – μέλη του, στο μαγευτικό Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου παρουσίασαν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, σε συνεργασία με τη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία υπογράφει και τα menu του promo tour της διοργάνωσης. 

ΠΗΓΗ: Αντίλαλοι Αρναίας-Στέλιος Ρήγας