Άρωμα Χαλκιδικής…κάτι νέο απο τα παλιά

Αρωμα Χαλκιδικής

Λένε πως αν ψάχνεις κάτι νέο, ξέχνα το παλιό…, στη δική μας σκέψη όμως αυτά τα δυο μπορούν να συνυπάρξουν με το ¨κάτι νέο απ, τα παλιά¨.
Όπως ακριβώς και αυτός ο ψηφιακός δίσκος . Όπου με σεβασμό και απόλυτο σημείο αναφοράς στον μουσικό πλούτο της περιοχής μας, δίνουμε παράλληλα ένα νέο ¨άρωμα¨ του τόπου μας, με τη βοήθεια των μουσικών και των συνεργατών μας.
Ο δίσκος μας δεν αποτελεί κατ’ αποκλειστικότητα προσπάθεια καταγραφής της μουσικής μας παράδοσης, αυτό εξάλλου έχει γίνει στο παρελθόν από φίλους συλλόγους ή και από μεμονωμένους ανθρώπους και μάλιστα πολύ πετυχημένα, φιλοδοξεί όμως να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό τα τραγούδια της ΧαλκιΔΙΚΗς μας, ετσι όπως τα γνωρίσαμε κι τα αγαπήσαμε, μέσα από την προσωπική ενασχόλησή μας με τους χορούς και τις μουσικές του τόπου μας.
Στόχος μας, λοιπόν, είναι ο εν λόγω δίσκος να μπεί όχι μόνο στις μουσικές αρχειοθήκες αλλά και στις καρδιές σας, στις συνάξεις και τις γιορτές, στα ανταμώματα και τα γλέντια, παράλληλα όμως ν, αποτελέσει κι ένα «εργαλείο» δουλειάς στα χέρια των χοροδιδασκάλων τόσο εντός, όσο κι εκτός Χαλκιδικής. Για το λόγο αυτό από την αρχή ¨στήθηκε¨ μουσικά- χορευτικά κι όχι χορωδιακά.
Ξεκινάμε λοιπόν με..
«Κάτι νέο απ ΄τα παλιά»

Η Πρόεδρος

Ελευθερία Κοσμά

Πιο κάτω ένα μικρό δείγμα των παραδοσιακών τραγουδιών που περιέχει το CD

Το CD διατίθεται απο τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου .

Πληροφορίες 6944444790

1.Αναστασιά

2.Ποιός είδε πράσινο δεντρί

3.Στου πέρα μαχαλούδι

4.Ζαχαρούδα

5.Μηλούδα

6.Δώδεκα χρονών κοράσι

7.Καρσιλαμάς

8.Ποιός Ασίκης σαν κι ‘μενα

9.Συρτός χαλκιδικής (Κάιρο)

10.Χασάπικο (Παλικαρίσιο)

11.Απ’ ακρια σ’ ακρια στου χουρό

12.Λενιώ

13.Απάνου στην τριανταφυλλιά

14.Λίνα

15.Τώρα που ‘ναι αποκριά

16.Κόρη μι παρήγγειλε

17.Καγκελευτός

18.Μαύρα ματάκια φίλησα

19.Ήρθαν καράβια στου γυαλό

Αφήστε μια απάντηση

Φίλοι καλωσορίσατε….