Βιογραφικό Λ.Ο.Π.

 

 

 

 

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2000. Πολύ σύντομα έγινε τρόπος ζωής για τα μέλη του αλλά και συνε­κτικό στοιχείο της κοινωνίας του Πολυγύρου, η οποία τον αγκάλιασε και τον ανέδειξε.

Το μεράκι και η αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό μας ένωσε, ξεκινήσαμε λοιπόν, για ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης χο­ρών, εθίμων, παραδόσεων και μέσα απ’ αυτό ζωντανέψαμε την κοινωνική επαφή, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους.

Θελήσαμε να προάγουμε τον εθελοντισμό, βγάζοντας τον κόσμο από τα σπίτια του και δίδοντάς του τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε ανοιχτές γιορτές πολιτισμού.

Κοιτάζοντας πίσω θεωρούμε ότι υπηρετήσαμε πιστά το στόχο μας, αφού σήμερα ο Λ.Ο.Π. διαθέτει 13 ομάδες με χορευτές όλων των ηλικιών, οι οποίες συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλά­δας. Εκδίδει το περιοδικό «ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ», ενώ συμμετείχε στην έκδοση ση­μαντικών βιβλίων και στο λεύκωμα «Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι».

Παράλληλα δημιούργησε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το Ιο, 2ο, και 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παράδοσης καθώς και Ανταμώματα την περίοδο της αποκριάς, με τη συμμετοχή 100 και πλέον χορευτικών συλλόγων απ’ όλη τη Μακεδονία.

Το σημαντικότερο όμως, που έχει να επιδείξει ο Λ.Ο.Π. σήμερα είναι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου, που τον στηρίζει για να συνεχίζει να υπάρχει, να δημιουργεί και να τολμά.

Αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο σ’ αυτή τη δεκαπενταετή πορεία θα θυμηθούμε πολλές στιγμές και πρόσωπα. Στιγμές ευχάριστες, δημι­ουργικές και πρόσωπα αγαπημένα. Οι στιγμές δημιουργήθηκαν από τα πρόσωπα, που πέρασαν είτε για πολύ, είτε για λίγο, από την παρέα μας.

Το ευτύχημα είναι ότι οι στιγμές έγιναν αναμνήσεις και ορισμένες από αυτές αποτυπώθηκαν στο χρόνο Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πέρασαν από τα τμή­ματα του ΛΟΠ, όλους όσους δούλεψαν, χρηματοδότησαν και μόχθη­σαν για τις εκδηλώσεις του γιατί μη ξεχνάμε ότι ένα σύλλογο τον κάνουν οι άνθρωποί του.

Τέλος, , από καρδιάς σας ευχαριστούμε όλους εσάς για τη στήριξη και την αγάπη σας.

Η πρόεδρος

Έφη Κελιαφάνου
Close Print

Αφήστε μια απάντηση

Φίλοι καλωσορίσατε….