ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ απο την TV 100 31/12/2015 Ώρα 16:30

Kεντρική Μακεδονία σημαίνει ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, γεύσεις και αρώματα, μεγαλείο φύσης αλλά και ψυχής. Ένα ταξίδι σε όλα αυτά, με εισιτήριο την αγάπη μας γι αυτό τον τόπο και με μεταφορικό μέσο τα λόγια των ανθρώπων της θα είναι το φετινό εορταστικό μας επεισόδιο.
Το πολιτιστικό ημερολόγιο έκανε μια όμορφη βόλτα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και αποτύπωσε στο φακό του τις ομορφιές της και την κουλτούρα της. Χαμογελαστοί άνθρωποι, μαγευτικά τοπία, παραδοσιακοί χοροί , ήθη και έθιμα του κάθε τόπου.
Καλεσμένοι από όλες τις αντιπεριφέρειες μιλούν για τον τόπο τους και τις ρίζες τους και εξηγούν γιατί ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός, μοναδικός, ιδιαίτερος, και ταυτόχρονα το ίδιο σπουδαίος με τους υπόλοιπους. Όλα αυτά σε έναν πανέμορφο χώρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με πλούσια τοπικά εδέσματα και καλό κρασί.
Θα ταξιδέψουμε στη Θεσσαλονίκη τη χιλιοτραγουδισμένη, την πόλη που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, στη Χαλκιδική του Αριστοτέλη και του απέραντου γαλάζιου, στην Πιερία την πατρίδα του Ολύμπου και των θεών της αρχαιότητας, στην Ημαθία της ένδοξης ιστορίας και της πλούσιας παράδοσης, στις Σέρρες της μακραίωνης συνύπαρξης διαφορετικών εθνοτήτων, γλωσσών και θρησκειών, στο Κιλκίς, το σπουδαιότερο οχυρό της Μακεδονίας στους Βαλκανικούς πολέμους, της Πέλλας της πατρίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Φέτος γιορτάστε μαζί μας, ταξιδέψτε μαζί μας, χαρείτε μαζί μας. Με μια παρέα γεμάτη αληθινούς και “όμορφους” ανθρώπους. Με μια παρέα χρωματισμένη από την αίγλη της Κεντρικής Μακεδονίας.