Συμμετοχή του Λ.Ο.Π. στο Φεστιβάλ Udine της Ιταλίας

Είναι καθιερωμένο πλέον κάθε καλοκαίρι ο Λ.Ο.Π. να συμμετέχει με διάφορα τμήματά του σε διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ του εξωτερικού. Φέτος το εφηβικό τμήμα συμμετείχε στο 11o διεθνές παιδικό φολκλορικό φεστιβάλ στο Udine της Ιταλίας, από 6-7-2010 έως 15-7-2010. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδικό φολκλορικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην γειτονική χώρα. Η διοργάνωση ήταν άψογη, οι παραστάσεις δίνονταν μπροστά σε 2.000 θεατές, ενώ η εφηβική μας ομάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.  Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης χορευτικές ομάδες από το Μεξικό, τη Ρωσία, την Αυστρία, την Σλοβενία, την Κίνα και φυσικά την Ιταλία. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Muggia, ένα προάστειο της Τεργέστης, στο Pordenone, μια κλασσική ιταλική πόλη, στην Arta Terme και φυσικά στο Udine.Τα παιδιά μας χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα όπως τσάμικο, ζωναράδικο-τσέστο, καλλινίτικο και πουσνίτσα, παρουσιάζοντας έτσι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των ελληνικών χορών. Φυσικά από το πρόγραμμα δεν ήταν δυνατόν να λείπουν το συρτάκι και το χασάπικο που προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των θεατών. Κατά την παραμονή της ομάδας στην Ιταλία, περιηγηθήκαμε στην πανέμορφη επαρχία FriuliVeneziaGiulia ενώ επισκεφθήκαμε την Φλωρεντία, την Βενετία, και την Τεργέστη,

Το 11ο Διεθνές παιδικό φεστιβάλ του Udine ολοκληρώθηκε αφήνοντας καταπληκτικές εμπειρίες στα παιδιά που συμμετείχαν. Οι μικροί λαογραφικοί απέκτησαν νέους φίλους, γνώρισαν συνήθειες και έθιμα άλλων λαών και υποσχέθηκαν του χρόνου να επανέρθουν δριμύτεροι, έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Τελειώνοντας ευχαριστούμε το Δήμο Πολυγύρου και τον Δήμαρχο κ. Θ. Καπλάνη για την βοήθειά του στην πραγματοποίηση των αποστολών των παιδικών τμημάτων.

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ήταν: Βλάχος Αθανάσιος, Γκιώργκης Γεώργιος, Βαχαρακίδης Γιάννης, Γκέτσι Γιάννης, Ξάκης Γιώργιος, Αμπαράς Γιώργος, Χατζόπουλος Λάμπρος, Χατζόπουλος Αριστείδης, Καλλές Νίκος, Αραμπατζάκης Τριαντάφυλλος, Νικολούδης Νίκος, Παντάλης Αθανάσιος, Λιτζερίνος Γιώργος, Παπαδοπούλου Άννα, Παπαδοπούλου Γρηγορία, Λιτζερίνου Ναυσικά, Αραμπατζάκη Μαρία, Κελιαφάνου Ιωάννα, Νικολούδη Ευθυμία, Πεγιά Στέλλα, Βασιλάκη Μαντώ, Βασιλάκη Όλγα, Παντάλη Άννα, Ματαφτσή Δήμητρα, Γκιώργκη Ευμορφία, Κελιαφάνου Θεανώ, Λόλοβα Ιωάννα, Βλασακίδου Ευμορφία, Βλασακίδης Αναστάσιος, Αμπαράς Δημήτριος, Τριβυζά Ευτέρπη, Νικολούδης Γεώργιος, Σφυρή Χριστίνα, Ματαφτσή Μαρία, Ματαφτσής Γεώργιος, Γκέτσι Γιώργος, Γκέτσι Χριστίνα, Κελιαφάνος Παύλος, Κελιαφάνου Ρούλα, Βασιλάκης Γιάννης, Βλάχος Άγγελος, Χατζόπουλος Ευστάθιος, Τσιάτσιου Χαρούλα, Παπαδόπουλος Γιώργος, Κατσιακιώρη Μαριάννα, Λιτζερίνος Στέλιος, Κουκούτση Λιάνα, Παντάλης Αντώνης, Τσιάμη Πόπη, Λουκάκη Ελένη, Αραμπατζάκης Δημήτρης, Χατζηζήσης Θάνος, Τσιμπραηλίδης Σταύρος Λεονταρίδης Γιάννης.