Η παιδική ομάδα του ΛΟΠ στην Βουδαπέστη

Μετά την επιτυχημένη περσινή παρουσία της στο φεστιβάλ του Seeboden της Αυστρίας, η α΄ παιδική ομάδα με χοροδιδάσκαλο τον Δημήτρη Αραμπατζάκη ταξίδεψε από 3 έως 7 Αυγούστου 2011 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η ελληνική ομογένεια της Ουγγαρίας.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε οδικώς μέσω Σκοπίων και Σερβίας, ενώ μια μέρα τα παιδιά επισκέφθηκαν και την όμορφη Βιέννη. Εκεί είδαν το ανάκτορο Schonbrunn, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο, την όπερα της πόλης ενώ δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν το περίφημο βιεννέζικο σνίτσελ. Η ξενάγηση στη Βουδαπέστη περιελάμβανε επίσκεψη στο Λόφο των Ψαράδων, στο μνημείο των Ηρώων, στο κοινοβούλιο και στον Άγιο Στέφανο, τον καθεδρικό ναό της Βουδαπέστης. Φυσικά τα παιδιά δεν παρέλειψαν να περιηγηθούν με καραβάκι στο Δούναβη, να απολαύσουν την νυχτερινή Βουδαπέστη, να επισκεφθούν το νησί της Μαργαρίτας και να παρακολουθήσουν φολκλορικό πρόγραμμα με ουγγαρέζικους χορούς και τσιγγάνικα βιολιά. Μάλιστα οι μικροί λαογραφικοί παίρνοντας τη σκυτάλη από τους ούγγρους χορευτές χόρεψαν με πολύ κέφι από βαλς και ντίσκο μέχρι καλαματιανά. συρτά, χασαποσέρβικα , συρτάκι, ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 η παιδική ομάδα ταξίδεψε μέχρι το παραδουνάβιο χωριό God, 35 χιλιόμετρα έξω από τη Βουδαπέστη, για να πάρει μέρος στην εκδήλωση της ομογένειας. Οι μικροί χορευτές μας παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους με χασαποσέρβικο και συρτάκι καταχειροκροτούμενοι από τους θεατές. Στη συνέχεια ακολούθησε ελληνικό γλέντι με τη λαϊκή ορχήστρα «Μύδρος», η οποία έπαιζε γνωστά ελληνικά λαϊκά τραγούδια. Μικροί, μεγάλοι μπήκαν στο χορό και κατάφεραν να παρασύρουν τους ούγγρους που χόρεψαν μαζί μας με μεγάλο κέφι και όρεξη. Ατραξιόν της βραδιάς ήταν δύο νεαρές ουγγαρέζες που παρουσίασαν ανατολίτικους χορούς και δημιούργησαν μεγάλο fun club ανάμεσα στους μικρούς χορευτές μας. Το γλέντι πάντως συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, με το ζεϊμπέκικο να έχει την τιμητική του.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 η παιδική ομάδα πήρε το δρόμο της επιστροφής γεμάτη ικανοποίηση για τις εμπειρίες που αποκόμισε από το σύντομο ταξίδι της, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου το καλοκαίρι. Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ήταν, Καζάνη Άννα Κομνηνή, Καζάνης Νικόλαος, Σαμαρά Ελένη, Μπούρντα Ναούμ, Μπιλέτσιος Παύλος, Μπιλέτσιου Ιωάννα, Γιαννάκα Νικολέττα, Γιαννάκα Αγγελική, Φυργάδη Μιχαέλα, Βενιαμίν Αλέξανδρος, Ντούρτσου Ευαγγελία, Ντούρτσιου Κλέα, Τσεντεκίδης Ανδρέας, Βούλγαρη Ελισσάβετ, Δίανος Γιώργος, Αραμπατζάκης Τριαντάφυλλος, Δάλλιου Στέλλα, Κόκκινου Μαρία,  Αθανασιάδης Δημήτρης,  Καζάνης Τριαντάφυλλος, Κουλουμτούρη Μαρία, Σαμαράς Αθανάσιος, Γαλάνη Σοφία, Μπούρντα Λάμπης, Μπούρντα Κατερίνα, Σαββίδου Όλγα, Γιαννάκας Δήμος, Λεωνίδα Χριστίνα, Λαγού Πόπη, Τρατσέλα Ευαγγελία, Παπακώστας Στέφανος, Ντούρτσος Αθανάσιος, Καμηλάλη Κωσταντίνα., Δάλλιος Λάζαρος, Χριστίδου Βάσω, Βούλγαρης Γ., Καρυπίδου Ελίνα, Καρυπίδου Αλίκη, Χατζηευστρατίου Α., Αρεπαντής Β, Σιαμίνου Γ., Λουκάκη Ελένη, Αραμπατζάκης Δημήτρης.